Miskolctapolca
Pazár István stny. 1, 3519

Szobafoglalás
(46) 508 042

Étterem asztalfoglalás
(46) 508 042

Nyitvatartás
Hétfő – Péntek: 0-24h

Gyógyturizmus

Szeretnénk megismertetni Önöket egy különlegesen új, gyógyturizmus keretein belül szervezett egészségügyi (légzőszervi, mozgásszervi és szemészeti) szolgáltatás lehetőségével, melyet a MISEK-kel (Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház) karöltve ajánlunk Önöknek!

Légzőszervi gyógyászati ajánlataink:

Miskolc közelében fekvő Lillafüreden, csodálatos környezetben megbúvó Szt. István gyógybarlang különleges gyógyhatásáról, melyet kúraszerűen igénybe lehet venni.

Szinte nincs olyan család, ahol korunk szennyező életformája miatt – gyerekek-felnőttek egyaránt – ne szenvednének valamilyen légúti, asztmatikus, allergiás, krónikus légzőszervi, hörgő- és nyálkahártya megbetegedésben, valamint a dohányosoknak is nehézzé téve mindennapjaikat. Megéri igénybe venni és enyhíteni a tüneteket.

A Szt. István barlang speciális mikroklímája ha nem is orvosolja, de gyengíti a tünetek súlyosságát.

Módunk nyílt arra a különleges lehetőségekre, hogy a Szt. István barlang Fekete-termében folyó fekvőterápián, szállóvendégeink igény esetén opcionálisan részt vehessenek.

E lehetőség birtokában összeállítottunk egy egyedülálló gyógykúra lehetőséget, melyet egészséges látogatók számára is ajánlunk. Kedvezően befolyásolja a hangulatot, a fizikai erőnlétet, a szervezet fertőző betegségekkel való ellenállását. Javítja az éjszakai alvás minőségét.

Magyarországon összesen 5 minősítéssel rendelkező gyógybarlang van, ezek közül egyik a Szent István barlang.

Gyógykúra ajánlatunk a következő:

1. A barlangban napi 3 órás fekvőterápia kezelés, felügyelettel. (barlangi klíma)

    Ára: 60.000,-Ft (5 alkalomra)

2. Barlangfürdő – „Dögönyöző” zuhany jótékony, természetes masszázst és felfrissülést nyújt. A barlang levegője kiváló hatású asztmatikus légzőszervi bántalmak ellen. Miskolc-Tapolca fürdővize egyébként testi és szellemi kimerültség, a vegetatív idegrendszer megbetegedései, a szívműködés ideges zavarai, még nem rögzített vérnyomás-emelkedés és ideges eredetű gyomor-bél panaszok esetén hatásos.

Radioaktív vizek: radongázt és rádiumiont tartalmaznak. Több formában is alkalmazhatók: fürdő és belégzés (a radon a fürdőkúra során egyrészt a bőrön át, másrészt pára formájában a tüdőbe szívódik fel és kerül be a szervezetbe); ivókúra. Fájdalomcsillapító hatásuk van, befolyásolják a belső elválasztású mirigyek működését, fokozzák a vérképzést és az anyagcserét, csökkentik a vérnyomást.
    Ára: 12.000,-Ft (6 alkalomra)

3. Sószoba (Barlangfürdőben)(tengerpartok mikroklímája)

Ára: 9.600,-Ft  (6 alkalomra)

Ilyen összetett kúrát élvezni egy helyen igen ritka lehetőség. Nálunk mindez adott.

Kérjük Önöket, hogy a továbbiakban Miskolcot ne csak úgy tekintsék, mint egy, egy-két órás idegenforgalmi látványosság a sok közül, hanem érdemes kiemelten, úti célként foglalkozni vele. Ajánljuk, hogy legalább 5 napos üdülést szervezzenek a gyógyulni és relaxálni vágyóknak, egyedülálló barlangkúrával, a tengerpartok mikroklímájának és a természet adta termálfürdő gyógyító erejének igénybevételével.

Ezt a kúrát évszaktól függetlenül, télen-nyáron ajánljuk és az év minden szakára megfelelő programokat tudunk opcionálisan biztosítani.

A szolgáltatás igénybevételének feltétele az előzetes orvosi vizsgálat, melyet a szállodában biztosítunk.

Árak a Barlangkúra igénybevételéért:

1.Megelőző orvosi vizsgálat: előzmények áttekintése, orvosi fizikális vizsgálat
2.Részvétel a barlangkúrán
3.Állapotfelmérés a kúrát követően
4.Kúra során felmerülő soron kívüli vizsgálat: egyéni elbírálás

   Ár: 12.000-Ft/alkalom

Barlangkúra a lillafüredi Szt. lstván – barlang Fekete-termében

A természetes gyógy tényezők egészségmegőrző hatása vitathatatlan.

A Gyógybarlangok ritka természeti kincset jelentenek Európában. A barlang gyógyhatását eddigi ismereteink szerint többek között a levegő tisztasága, a páratartalom mértéke, és a  természetes barlangi levegő ionösszetétele eredményezi.

A lillafüredi Szt. István-barlang Fekete-terme „ Gyógybarlang” minősítést ért el 1991-ben, melyet azóta is megőrzött.

Mikroklímája, az ingerszegény környezet igen jótékony hatású mindannyiunknak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők számára-/ asthma bronchiale, allergiás eredetű betegségek, dohányosok/ azonban enyhíti a panaszokat,gyorsítja a felépülést.

Egészséges látogatók számára is kedvezően befolyásolja a hangulatot, a fizikai erőnlétet, a szervezet fertőző betegségekkel való ellenállását. Javítja az éjszakai alvás minőségét. A barlangterápiára alkalmas kúraterem a Fekete-teremben került kialakításra, amely a turista forgalom elől elzárt. Mérések szerint a terem hőmérséklete 10 °C körüli, amely megfelel a hazai karsztbarlangok évi középhőmérsékletének. A relatív páratartalom meghaladja a 90 %-ot. A rendkívül magas relatív páratartalom finom eloszlású aeroszol formájában alkalmas arra, hogy lejusson a kisebb légutakba. Az aeroszol kalcium és magnézium tartalma jelentős. A rendszeres vizsgálatok alapján a barlang levegőjének portartalma, baktérium- és gombaszáma elhanyagolható.

A látogatók kb.10 fokos hőmérsékletnek megfelelő .többrétegű,nedvességnek ellenálló, kényelmes ruházatban, stabil, csúszásmentes lábbeliben várakoznak a barlang bejáratánál a kúra előtt. Magukkal hozott hálózsák használata a műanyag fekvő ágyakon növeli a komfort érzetet.

Hozzáértő, empatikus személyzet kíséretében történik a lejutás a Kúraterembe. A gondos odafigyelés, egyenletes haladás több problémát megelőzhet.

A szokatlan környezet, a külső és belső hőmérséklet különbség, a lépcsőnjárás, mint fizikai terhelés, a nem megfelelő légvétel okozhat panaszt. Ilyen esetekben több, néhány perces pihenőidő beiktatható. Ezt megelőzően egyénileg készítjük föl a látogatót a várható hatásokra. Felhívjuk a figyelmet a megfelelő ruházat viselésére.

A kísérőszemélyzet  jelenléte biztonságot nyújt.

A Barlangba látogatók több pihenőszinten keresztül jutnak el a kúrateremig, ahol egy csoport körülbelül 3 órát tölt el. A felfelé haladás a lépcsőkön jelentős fizikai terhelést jelent, de egyben aktív edzési és légzésritmizálási lehetőség is. A mozgás hatására a légvételek mélysége és száma növekszik, a tiszta levegő még jobban átjárja és tisztítja a légutakat.

A pihenő kúra speciális légzőtornával kezdődik – az egyéni és csoportos terhelhetőség figyelembevételével -, amelyet relaxáció vezet át a zeneterápiás pihenésbe. A kúra alatt halk zene oldja a feszültséget, a zártság érzését. Az akusztikusan és vizuálisan is ingerszegény környezet stresszoldó hatású – ez önmagában is megnyugtató. A légzőszervi panaszok hátterében olykor psyches komponensek is szerepet játszanak.

A természetes barlangi levegő kalcium- és magnézium tartalma a nyálkahártya-gyulladást számottevően enyhíti. A magas páratartalom a lerakodott váladék kiürülését eredményezi.

Az alacsony hőmérséklet, a nyugalom, a légzőszervi betegségekhez társuló pszichés panaszokat enyhíti. A Szent István barlang – Fekete terem – klimatológiai paraméterei:

Hőmérséklet: 10 ° C fok
• Páratartalom: 90 %
• Ca és Mg tartalom: jelentős
• Por, baktérium, gomba tartalom: elhanyagolható
• Vízszintes irányú légmozgás (huzat): nincs
• Légcsere: biztosított

A speciális programra jelentkezők, egy kúra során 10-15 alkalommal mennek le a barlangba, de már 5 alkalom után is érezhető javulást okozhat.

Az alábbi panaszok, betegségek esetén nem ajánlott a részvétel:

Lázas állapot, fertőző betegség, krónikus orrmelléküreg gyulladás, ízületi és szív­-érrendszeri megbetegedések, mozgáskorlátozottság, ideg-elmegyógyászati betegségek esetén.

Tekintettel arra, hogy a krónikus légzőszervi betegek száma évről évre növekszik, így a barlangkúra iránti igény is rendkívül nagy.

A barlangterápián rendszeresen résztvevő látogatóink korábban meglévő légzőszervi panaszai enyhülnek, fizikai állóképességük javul. Az életminőséget pozitívan befolyásolja.

Dohányosok esetén segítheti a leszokást.

A fokozott porártalomnak kitett foglalkozások- /munkavégzés / esetén egészségmegőrző program hasznos komponense lehet!

Pedagógusok és egyéb hangjukat speciálisan, megterhelően igénybevevők számára szintén ajánlott.

Az allergiás időszakokban jelentősen növeli a panaszmentes periódust. A kínzó köhögést enyhíti.

Jó felkészülést biztosíthat az őszi- téli időszakok várható meghűlései ellen.

Amennyiben kérdése merülne föl a kúrát megelőzően, tegye föl!

Kúrán felüli gyógykezelések orvosi beutalóval
Iszappakolás 20 perc 1 300,00 Ft
Orvosi gyógymasszázs 20 perc
1 200,00 Ft
Súlyfürdő 15 perc
1 000,00 Ft
Szénsavas kádfürdő 15 perc
1 200,00 Ft
Víz alatti csoportos gyógytorna 25 perc
800,00 Ft
Víz alatti vízsugármasszázs 15 perc
1 200,00 Ft
Frissítő masszázsok
Frissítő masszázs választható olajjal 20 perc
2 200,00 Ft
Frissítő masszázs választható olajjal 40 perc
4 400,00 Ft
Frissítő masszázs választhaó olajjal 60 perc
6 000,00 Ft
Frissítő masszázs választható krémekkel 20 perc
2 800,00 Ft
Frissítő masszázs választható krémekkel 40 perc
5 200,00 Ft
Frissítő masszázs választható krémekkel 60 perc
6 800,00 Ft
Egyéb
Sóbarlang 40 perc
1 600,00 Ft
Iszapfürdő 30 perc
2 200,00 Ft
Reflexes talpmasszázs 30perc
4 200,00 Ft
Sómasszázs 30 perc
4 200,00 Ft

Kikapcsolódás

lehetőségek a hotel közelében

Tökéletes kikapcsolódás családoknak és pároknak egyaránt